Hirdetés

Az NVIDIA felvásárolja az AMD-t?



|

Elemzők szerint az NVIDIA az x86-os licensz elvesztésének ellenére is a legesélyesebb az AMD potencionális vásárlói közül.

Hirdetés

 

Az AMD helyzete napról napra romlik. A cég 2006 nyarán vásárolta fel a grafikus kártyák egyik élvonalbeli gyártóját, az ATI-t. Tavaly decemberig, tehát másfél év alatt a vállalat értéke ezt követően 400 millió dollárral esett.

 

A vegyesvállalat továbbra sincs jobb helyzetben, hiszen a legújabb Phenom processzorok megjelenése ismét késik: egyelőre nem tudni, hogy a négymagosok közül a 9700 és a 9900 mikor kerül a piacra, és vajon sikerült-e teljes mértékben orvosolni a legutóbb felmerült bufferproblémákat.

 

nvidiaamd.jpg

 

Az American Technology Research szakértőinek véleménye szerint könnyen elképzelhető, hogy az NVIDIA felvásárolja az Advanced Micro Devices-t (AMD). Az NVIDIA - elképzelésük szerint - újjászervezné a vállalatot, és főként a vezetést alakítaná át. 

 

Az AMD és az Intel jövőbeli terveinek fényében a két processzorgyártó akár fenyegetést is jelenthet az NVIDIA-ra. A két gyártó ugyanis szeretné a CPU-kat és GPU-kat egybe integrálni, amivel az NVIDIA komoly veszélybe kerülhet - az AMD megvásárlásával azonban az Intel legfőbb ellenfele lehetne a vállalat.

 

Ha a felvásárlás valóban megtörténne, az NVIDIA-nak problémái is akadnának. A kereszt-licenszszerződések miatt nem gyárthatna az AMD x86-os processzorokat, de az Intel által kifejlesztett bármilyen más technológiát sem alkalmazhatna.

 

Az AMD jelenlegi értéke egyébként 3,82 milliiárd dollár, és 1,89 milliárdnyi készpénzzel rendelkeznek. Az NVIDIA utóbbiból közel ugyanannyit, 1,85 milliárdot tudhat magáénak, azonban piaci értéke túllépi a 13 milliárd dollárt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.