Hirdetés

Befejezi a régi bővítmények támogatását a Firefox



|

Egy év múlva már csak az újfajta kiegészítőket lesz hajlandó betölteni.

Hirdetés

Mint már többször is írtunk a döntésről, a Mozilla Firefox teljesen új kiegészítőrendszerre fog átállni, amely javarészt a Google Chrome beépülőrendszerére épül. A jelentős változtatásnak két fő oka van: egyrészt a WebExtensions névre keresztelt új platform sokkal biztonságosabb, másrészt pedig képes hatékonyan együttműködni a böngésző több futtatói szálas architektúrájával is.


Hirdetés


A WebExtensions felület első stabil verziója a Firefox 48-ban vált elérhetővé, a fejlesztők továbbra is dolgoznak a funkciókészletének kibővítésén. A munka jól halad, így a Mozilla most végre bejelentette a két rendszer közti átállás menetét. A kiegészítők programozói a várhatóan jövő április közepén elérhetővé váló Firefox 53 megjelenésétől fogva nem küldhetnek majd klasszikus SDK, XUL, és XPCOM modulokat használó bővítményeket a Firefox hivatalos bővítményáruházába. A már meglévő és elfogadott kiegészítőiket persze frissíthetik majd, a böngésző továbbra is képes lesz használni azokat.


A tervek szerint a régi technológiákra épülő bővítményekkel a 2017 novemberének végén megjelenő Firefox 57 szakít majd, ez a verzió már kizárólag az új WebExtensions platformot használókkal lesz kompatibilis.


(Forrás: gHacks, Mozilla | Nyitókép: Robert Kaiser)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.