Hirdetés

Befejeződik a Windows 7-es számítógépek gyártása



|

Az OEM gyártók nem telepíthetik elő novembertől a rendszert.

Hirdetés

A Windows 7-es új számítógépek már jó ideje fehér hollónak számítanak, az elkövetkező hónapokban pedig teljesen eltűnnek majd a boltok polcairól. Ugyan a Microsoft már évek óta nem forgalmazza a kérdéses rendszert a fogyasztói piacon, azonban az OEM számítógépgyártók igény esetén még licencelhetik a Professional változatát a termékeikre való előtelepítés céljából.


Hirdetés


A hónap végén lejár a Microsoft által biztosított türelmi idő, 2016. október 31. után a gyártók semmilyen körülmények közt sem installálhatják majd az eszközeikre a Windows 7-et. Ugyanezen naptól kezdve egyébként a Windows 8.1 előtelepíthetősége is megszűnik, bár ez feltehetően keveseknek okoz majd álmatlan éjszakákat. 2016 novemberétől a PC-gyártók a Windowsok közül már csak a 10-est telepíthetik elő a laptopjaikra és az asztali számítógépeikre.



Érdemes megemlíteni, hogy a Windows 10 Pro változatról továbbra is lehetséges lesz Windows 7 Professional vagy Windows 8.1 Pro rendszerekre lefrissíteni (downgrade), azonban az új generációs Intel (Apollo Lake, Kaby Lake) és AMD (Bristol Ridge, Summit Ridge) processzorokkal szerelt PC-k kizárólag a Windows 10 alatt lesznek támogatottak; a régebbi Windowsokhoz nem kínálnak majd drivereket a vállalatok.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.