Hirdetés

Bemutatkozott a 3 GB-os GeForce GTX 1060



|

Igaznak bizonyultak a pletykák, nem csak memóriából van kevesebb a kártyán.

Hirdetés

Az eredeti elképzelések szerint néhány héttel ezelőtt kettő darab GeForce GTX 1060 grafikus kártyát jelentett volna be az NVIDIA, azonban nem részletezett okokból végül csak a teljes értékűnek nevezhető, 6 GB GDDR5 videomemóriával ellátott modell mutatkozott be.


Hirdetés


Csütörtök délután végre hivatalossá vált a kártya testvére is, a termék specifikációiról előzetesen érkezett pletykák pedig hitelesnek bizonyultak. A kettő modell közt nem csak a fedélzeti memória mennyisége jelenti a különbséget, ugyanis a 3 GB GDDR5 VRAM-mal szerelt olcsóbbik modellben 1280 helyett 1152 darab CUDA mag dolgozik. Ennek köszönhetően az olcsóbbik GTX 1060 akkor is lassabb lesz a 6 GB-os társánál, amennyiben a feleannyi fedélzeti memória nem jelent teljesítménycsökkentő faktort. A memória sávszélessége, továbbá a GPU és a VRAM referencia órajelei nem változtak.



Sajnos hírünk írásakor nem álltak rendelkezésre mérési eredmények, így nem nyilvánvaló, hogy a gyakorlatban mennyit számít a CUDA magok számának 10 százalékos megnyirbálása. A 3 GB-os GeForce GTX 1060 az elkövetkező hetekben kerül majd piacra, az ajánlott fogyasztói ára pedig 199 dollár lesz, azaz 50 dollárral kerül majd kevesebbe a 6 GB-os verziónál. Ebből fakadóan elméletileg a 8 GB-os Radeon RX 470 és a 4 GB-os Radeon RX 480 riválisa lesz, bár a Polaris GPU-s kártyákat jelenleg nem lehet a beígért 200 dollár körüli áron megvásárolni, már ha egyáltalán kaphatóak.


(Forrás: Eurogamer, NVIDIA)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.