Hirdetés

Bemutatkozott az első passzív hűtéses Radeon RX 460



|

Nem világos, hogy a nemzetközi piacon kapható lesz-e az XFX kártyája.

Hirdetés

Az Expreview beszámolója alapján az XFX Kínában bejelentette a világ első passzív hűtéses AMD Radeon RX 460 grafikus kártyáját. A jelentős méretű hűtésnek köszönhetően a termék kettő darab kártyahelyet foglal a házban, cserébe viszont a hírek szerint teszi a dolgát: tipikus szobahőmérséklet esetén olyan 33 °C üresjárati hőfokra, míg terhelés alatt 62 °C maghőmérsékletre lehet számítani.


Hirdetés


Sajnos a memóriamodulokra látszólag nem került semmiféle extra hőelvezetés, bár ez az aktív hűtéses modelleknél sem feltétlenül magától értetődő; maximum a ventilátor talán képes egy kis légárammal segíteni az izzadó chipeknek. Az esetleges túlhajtási lehetőségekről szintén nem esett szó, noha a passzív kártyák esetében nem érdemes figyelemre méltó mozgástérre számítani. A témánál tartva a gyártó nem közölte a termék üzemi frekvenciáit.



Az XFX passzív hűtésű Radeon RX 460 kártyáján 4 GB GDDR5 rendszermemória található, Kínában 999 jüanos (~41 ezer forintos) áron kerülhet hamarosan a boltok polcaira. Egyelőre nem tudni, hogy Kínán kívül kapható lesz-e, azonban meglehetősen biztosak vagyunk benne, hogy az elkövetkező időszakban számos másik gyártó is kínál majd légkavaró nélküli RX 460-at a csendre vágyó játékosoknak.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.