Hirdetés

Bemutatkozott az NVIDIA Xavier SoC



|

Az NVIDIA kifejezetten robotautókba szánja az új SoC-t, ami kedvező tulajdonságokkal rendelkezik.

Hirdetés

Az NVIDIA bár nem fejleszt már lapkákat az okostelefonok és a táblagépek piacára, de SoC-t még igen. 

Hirdetés

A legújabb, következő-generációs lapka kifejezetten a robotautókhoz készült. A neve Xavier, és képes lesz másodpercenként 20 billió műveletet végrehajtani, miközben csupán 20 wattot fogyaszt. 

Az NVIDIA korábbi, Tegra lapkáit többek között a Shield tabletben, kézikonzolokban, TV-boxokban is használták, a Xavier viszont kizárólag a sofőr nélküli járművekre készül fel. 

Természetesen egy igen erős processzorról van szó, amely nagy mennyiségű adatot képes feldolgozni annak érdekében, hogy a járművek biztonságosan közlekedjenek. 

Az NVIDIA elárulta, hogy a Xavier nyolc darab processzormaggal dolgozik, illetve egy 512-magos grafikus processzorral. 16 nm-es FinFET technológiával készül, és energiahatékonyabb, mint a Drive PX 2. 

Az autógyártók és a kutatók az első Xavier SoC-ket 2017 negyedik negyedévében kaphatják meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.