Hirdetés

Bemutatkozott Kínában az AMD Radeon RX 470D



|

1792 stream processzor található a termékben, gyorsabb a GTX 1050 Ti-nál.

Hirdetés

Péntek reggel mi is beszámoltunk a pletykáról, miszerint az NVIDIA GeForce GTX 1050 és GTX 1050 Ti videokártyáknak köszönhetően lépéskényszerbe került az AMD, első körben a Radeon RX 470 lecsökkentett teljesítményű változatának piacra dobásával reagálhat a vállalat. Péntek délutánra az AMD kínai kirendeltsége megerősítette a videokártya létezését, a Radeon RX 470D az elkövetkező napokban válik majd elérhetővé a helyi piacon. A várható áráról egyelőre nincs információ, és nagyon úgy tűnik, hogy kizárólag Kínában lesz kapható.


Hirdetés


A többek közt a Sapphire, XFX, Colorful és Dataland jóvoltából a boltok polcaira kerülő Radeon RX 470D egyetlen téren különbözik a megszokott RX 470-től: 2048 helyett csak 1792 darab aktív stream processzor dolgozik a Polaris 10 GPU-jában. A jelenlegi elérhető 3DMark mérési eredmények alapján az új videokártya magabiztosan lepipálja teljesítményben a GeForce GTX 1050 Ti-t, és sejthetően nem sokkal lassabb a normál RX 470-nél.



Valószínűleg az utóbbi miatt lesz kizárólag Kínában kapható a kártya: valamiféle helyi piaci jellegzetességből fakadóan születhetett meg, a nemzetközi piacon súlyos problémát jelentene a pozicionálása.


(Forrás: VideoCardz, ExpreView, Chiphell)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.