Hirdetés

Bemutatkoztak az első laptopos Radeon Pro 400 videovezérlők



|

Elsőként MacBook Pro kapta meg a chipeket, játékra korlátozottan alkalmasak.

Hirdetés

Már hetek óta kaphatóak az AMD Polaris GPU-ra épülő grafikus kártyák, azonban az AMD egészen tegnap estig semmiféle érdemi tájékoztatást sem nyújtott az új architektúrára épülő, notebookokba szánt videovezérlőiről. Tegnap este az Apple sajtóeseményén végre megtört a jég, többé-kevésbé bemutatkoztak Radeon Pro 450 / 455 / 460 modellek.


Hirdetés


A piacon elsőként az új MacBook Pro különféle konfigurációiban elérhetővé váló grafikus vezérlők ugyan jóval erősebbek a laptopok processzoraiba integrált Intel GPU-knál, azonban játékra csak erősen korlátozott mértékben alkalmasak. A részletes specifikációikat nem hozta nyilvánosságra az AMD, de a legfontosabb tulajdonságaikat azért elárulta: a fenti sorrendben 640 / 768 / 1024 stream processzor, 1 / 1,3 / 1,85 TFLOPS elméleti maximum számítási teljesítmény, univerzálisan 80 GB/s memóriasávszélesség.



A fenti számokat persze érdemes kontextusba helyezni az értelmezéshez. Az asztali számítógépekbe szánt AMD Radeon RX 460 videokártya 896 stream processzorral rendelkezik, a maximum számítási teljesítménye 2,2 TFLOPS, a memóriasávszélessége pedig 112 GB/s, azaz még a legerősebb laptopos chip is számottevően gyengébb nála.


(Forrás: Ars Technica, Radeon Creators)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.