Hirdetés

Bivalyerősnek ígérkezik az Intel Core i3-7350K



|

Két maggal is hozhatja a jelenlegi legolcsóbb Core i5-ösök teljesítményét.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt meglepő információ érkezett az Intel jövő év elején piacra kerülő Kaby Lake asztali számítógépes processzorcsaládja kapcsán: a Core i3-7350K processzor képében az i3-szériában is bemutatkozik a túlhajtási funkció és a Boost-órajel. A WCCFTech beszámolója szerint most szerdán valaki lefuttatta a GeekBench mérőprogramot a processzoron, az online adatbázisból kiszivárgott pontszámok pedig váratlanul magasak.


Hirdetés


Először is nézzük a többé-kevésbé megerősített specifikációkat. Az Intel Core i3-7350K alapvetően egy kétmagos konstrukció, azonban támogatja a Hyper-Threadinget, így az operációs rendszer négy processzormagot fog látni. A harmadszintű gyorsítótára 4 MB méretű, a Boost órajele 4,2 GHz, a TDP-je pedig 91W. A Geekbench szerint a CPU-t tesztelő személy egy ASUS Strix Z270H Gaming alaplapot használt, a terméket még nem jelentette be a gyártó.



A várhatóan 150-180 dollár közti árcédulát kapó Intel Core i3-7350K processzor a GeekBench 4.0.3 alatt 5137 és 10048 pontokat kapott az egymagos és többmagos tesztek során. Ez azt jelenti, hogy túlhajtás nélkül minimálisan gyorsabb a négymagos Intel Core i5-6400 és i5-4670K modelleknél.


Érdemes hozzátenni, hogy momentán a Core i5-6400 olyan 180 dollár környékén kapható, így nem világos a vállalat Kaby Lake processzorokkal kapcsolatos üzleti terve. Egyelőre nem biztos, hogy az Intel hajlandó lesz a jelenlegihez képest érdemben nagyobb teljesítményű termékeket árulni a belépőkategóriában, talán csak kitolódhat az Core i3 család felső teljesítménybeli határa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.