Hirdetés

CDMenuPro 5.33 - menükészítő



|

Olyan professzionális CD-menü-készítő alkalmazás, amellye még a hobbifelhasználó is könnyedén boldogul.

Hirdetés

Nem új keletű dolog a CD/DVD írás, alig találkozni olyan számítógéppel, amelyikben legalább CD-íráshoz szükséges alkalmatosság ne lenne. Ezek egyik leggyakoribb felhasználási területe az archiválás, amikor rendszerint számos könyvtárt és állományt tartalmazó lemezeket készítünk. Az is gyakran megesik, hogy olyan lemez létrehozásán fáradozunk, amely például a rendszertelepítés során szükséges legfontosabb alkalmazásokat tartalmazza. Ezek rendkívül hasznosak, ám az általuk kínált adathalmaz sokszor csak a tulajdonos számára átlátható. Egy gyakorlatlanabb felhasználó könnyen elvész bennük, ezért ha vélhetően más is használni fogja összeállításunkat, nem árt valamilyen leírást készítenünk hozzá - vagy inkább rögtön egy remekbe szabott, automatikusan induló kezelőfelületet adunk, amelyet a CDMenuPro segítségével remekül összerakhatunk. Az említett példa mellett szinte bármilyen automatikusan induló menü készítéséhez kiválóan alkalmas, legyen szó akár videókat, képeket vagy zenéket tartalmazó lemez összeállításáról.

 

cdmenu.png

 

Mielőtt hozzákezdenénk a munkához, nem árt előre átgondolni, milyen menüt szeretnék készíteni (például gombok száma, menü mélysége). Amennyiben nincs konkrét elképzelés arról, hogy mit is szeretnénk pontosan, feltétlenül érdemes szétnézni a sablonok között, amelyekből könnyen ötletet meríthetünk - esetleg azok tüzetesebb vizsgálatával könnyen rájöhetünk egy, a későbbiekben felmerülő probléma megoldására. Kezdetnek tehát valamelyik, a programban előre elkészített sablon választása tűnik a legjobb megoldásnak, már csak ezért is, mert ekkor sincs semmilyen kötöttség, hiszen a legapróbb részletekig mindent könnyedén átformálhatunk, eltüntethetünk vagy kicserélhetünk.

 

Célszerű a kinézet átformálásával kezdeni. A felületen elhelyezett ikonok és egyéb objektumok helyzetének megváltoztatása vidd és dobd módszerrel történik, tehát mindez gyerekjáték. A menü összeállításakor nemcsak gombokra kell hagyatkozni, szinte bármi beépíthető a menübe. Igény szerint, az egyszerű aláfestő zenétől kezdve, amelyhez hangerő-szabályozót is adhatunk, a képnézegetőn át a filmlejátszásig bármit beépíthetünk, a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt.

 

cdmenu2.png

 

A gombok szabad elnevezése természetesen alapfunkció, emellett egy infoboxot is társíthatunk hozzájuk. Ez akkor hasznos, ha nem egyértelmű az elnevezés, és további információt szeretnénk hozzáfűzni, ami majd akkor jelenik meg, ha a kurzor a gomb felett tartózkodik. Megváltoztathatjuk továbbá a gomb kinézetét, méretét, valamint a szoftverhez tartozó ikonkészítővel teljesen egyedi formájú, kinézetű gombokat hozhatunk létre. Ennek használatakor szintén a kreatívabb emberek a nyerők, ám kellő fantázia hiányában sem kell megijednünk, a kész ikonokkal sem lesz okunk szégyenkezni a végeredményt illetően. Végezetül a legfontosabb paraméter meghatározása van hátra: mi történjen az adott gomb megnyomásakor? A legalapvetőbb, ha valamilyen dokumentum vagy médiaállomány megnyitására/elindítására használjuk, ehhez csak a célállományt kell meghatároznunk. Emellett szabadon megadhatunk bármilyen parancssort. A gombokat használhatjuk a menübe integrált képnézegető vagy lejátszó vezérlésére is, ami akkor kifejezetten hasznos, ha interaktív menü készítésével próbálkozunk.

 


Ár: 89,95 USD (kb. 18 000 Ft)


Adatok:

- Automatikusan elinduló CD/DVD menü készítése

- Kép, zene, film integrálása

- Programtelepítő lemez készítése

- Külön ikonkészítő alkalmazást is tartalmaz

- Windows Vista-kompatibilis szoftver

 

Értékelés:

 

Előny: szinte korlátlan lehetőségeket kínál

Hátrány: német nyelvű súgó

Teljesítmény: 98

Szolgáltatás: 97

Ár/érték: 90

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.