Hirdetés

Dübörögnek a Microsoft Surface gépei



|

38 százalékkal nőttek a Microsoft Surface gépek eladásai, igazán jól megy a Microsoft szekere.

Hirdetés

Egyre jobban alakulnak a dolgok a Microsoftnál, még ha a saját mobilos rendszerét gyakorlatilag le is írta a vállalat. 

Hirdetés

A redmondi cég a legutóbbi negyedévben 38 százalékkal tudta növelni a Surface gépek eladásait, ami a Surface Book és a Surface Pro 4 után a tavaly ilyenkor befolyt 672 millió dollár helyett már 926 milliót jelentett. A pontos darabszámot nem árulta el a Microsoft. 

Miközben a Microsoft Surface szériája dübörög, addig az Apple iPad-eladásai csökkenő trendet mutatnak. Az Apple legutóbb 7,4 százalékkal növelte az iPadekből befolyt árbevételét, azonban az eladási szám 9 százalékkal csökkent, zsinórban tizedszer mínuszt eredményezve. Az Apple a következő eredményeit kedden teszi közzé. 

A Microsoft jól zárta az elmúlt három hónapot. Az Azure felhős szolgáltatásokból befolyt árbevétel több mint duplázódott, az internetalapú eszközök irányába váltás pedig segített a zsugorodó PC-s piac okozta kellemetlenségekkel szemben. A Microsoft 22,33 milliárdos árbevétele túlszárnyalta a várakozásokat, aminek a hatására történelmi rekordmagasságokba emelkedett a cég részvény-árfolyama. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.