Hirdetés

Elképesztő kamerát csinált a NASA



|

A rakétamérnökök óriási hasznát veszik az új High Dynamic Range Stereo X kamerának.

Hirdetés

A NASA egy elképesztő kamerát készített, amelyet arra tervezett, hogy az egyik új rakétájának a tesztelését rögzítse. 

Hirdetés

A High Dynamic Range Stereo X (röviden HiDyRS-X) a rakétamérnökök munkáját segíti, akik így pontosabb képet kapnak, és tudják elemezni, hogy mi történik a tesztelések során. 

A rakétahajtómű nem csak extrém hangos, hanem extrém világos is, vagyis az expozíciós beállítások drámai csökkentése nélkül nehéz bármit is rögzíteni. Az ilyen beállítások csökkentése azonban nem megoldás, ugyanis a kép többi része olyan sötét lesz, hogy a motor többi része nem látható. 

A NASA még 2015-ben kezdte el fejleszteni a kameráját, idén júniusban pedig megvolt az első tesztje is. A hajtómű olyan részeit is megnézhették lassított felvételen, ami korábban nem volt látható. 

A mérnökök elégedettek voltak a kamera tudásával, ugyanakkor van még min dolgozni. A rázkódások miatt a tápkábel hamar kiesett, így a rögzített tartalom rövid lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.