Hirdetés

Ez a lelke az Xbox One S-nek



|

A konzolban lévő SoC-t a TSMC készíti, 16 nm-es FinFET gyártástechnológiával.

Hirdetés

A Microsoft Xbox One S konzolja többek között azért tud olyan kecses lenni, mert a főbb alkatrészek hőterhelését alaposan csökkentették. 

Hirdetés

A munka a konzol lelkénél, a benne lévő SoC-vel kezdődött. A Microsoft és az AMD egy részben egyedi chipet tervezett az Xbox One S-hez. Ezt a TSMC készíti, 16 nm-es FinFET gyártástechnológiával. 

Az eredeti Xbox One-hoz a TSMC még 28 nm-es eljárással gyártotta a lapkát. 

Természetesen nem egy egyszerű zsugorításról van szó, tehát az eredeti, 28 nm-es chip nem ugyanaz nagyban, mint a mostani. 

A Microsoft több alkatrésszel is kiegészítette a chipet: például HEVC hardveres dekóderrel, hardveres, 4K-s és HDR-es Blu-ray-kodekkel, valamint megújult kijelzővezérléssel, ami a HDMI 2.0-t és a HDCP 2.2-t is támogatja. 

A lapka az 1080p-s anyagot 4K-ra képes felkonvertálni egy natív algoritmus segítségével. Az eSRAM memória-sávszélességet is emelték, 204 GB per másodpercről 219 GB per másodpercre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.