Hirdetés

Ezekkel a mobilokkal működik a Galileo navigációs rendszer



|

Számos okostelefonnal használható lesz az új európai navigációs rendszer - a Huawei Mate 9-cel már most is megy.

Hirdetés

Évek várakozásai után végre működik az európai Galileo navigációs műholdrendszer. Jelenleg 18 műholdja kering Föld körüli pályán, a következő években továbbiakkal egészítik ki. 

Hirdetés

A Galileo rendszert nagyrészt a Qualcomm 400, 600 és 800 szériás lapkakészleteire építő okostelefonok tudják majd használni, a legtöbb firmware-frissítés után válik kompatibilissé. 

Az ingyenes navigációs rendszer méteres pontossággal tudja meghatározni a felhasználók helyzetét. Egy hamarosan érkező fizetős csomag keretében azonban még pontosabb (centiméteres) helyzetet is be tud lőni a rendszer. 

A Galileo jelenleg a Huawei Mate 9, Mate 9 Pro és Mate 9 Porsche Edition készülékekkel működik, valamint a BQ Aquaris X5 Plusszal. 

A frissítések után (nem tudni, hogy mikor érkeznek) a következő készülékek is felkerülnek a listára: 

ASUS ZenFone 3 Deluxe
ASUS ZenFone 3 Ultra
ASUS ZenPad Z8
ASUS ZenFone 3
HTC 10
HTC One A9
Kyocera DuraForce PRO
Lenovo PHAB2 Pro
LG V20
LG G5
Motorola Moto Z Force Droid
Motorola Moto Z Droid
Motorola Moto G Plus (4. generáció)
Motorola Moto G (4. generáció)
OnePlus 3
Samsung Galaxy S7 (amerikai)
Samsung Galaxy S7 Edge (amerikai)
Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X
ZTE Axon 7

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.