Hirdetés

Ezért zuhant le a Facebook drónja



|

Kiderült, hogy mi okozta a napelemes Aquila drón balesetét az idén nyáron.

Hirdetés

A Facebook napelemes Aquila drónja még az idén nyáron zuhant le egy tesztrepülés során. Most kiderült, hogy mindezt az erős szelek okozták. 

Hirdetés

A drón robotpilóta-rendszere az erőteljes széllökésektől összezavarodott, miközben megpróbált leszállni. 

Az Aquila drón egy Boeing 737 szárnyfesztávolságával bír, a Facebook pedig internetszolgáltatást vitt volna vele oda, ahol nincs vagy csak gyenge érhető el. A projektet először 2014-ben részletezte a cég, akkor több ilyenről is beszélt. 

Bár a tesztrepülést először sikeresnek és a tervezettnél háromszor hosszabbnak említették, novemberben kiderült, hogy az automatikus landolást intéző algoritmus valójában nem boldogult az erős széllökésekkel, és a drón ereszkedése közben az eszköz orrát lentebb engedte, ami miatt az felgyorsult, miközben leszállni készült. Sérülés vagy haláleset nem történt, de a drón jobb szárnya eltört a szelek és a megnövelt sebesség miatt, aminek következtében a földnek ütközött és komolyabb kárt szenvedett. 

A Facebook azt mondja, hogy a jelenleg is készülő frissített verzió spoilereket használ majd a landolás segítésére, illetve a robotpilótát is frissítik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.