Hirdetés

Ezt tudja a Bluetooth 5



|

Az új szabvány nem csak gyorsabb, a hatótávolsága is nagyobb.

Hirdetés

Könnyebb lesz használni a jövőben a Bluetooth-t, miután a technológiának megérkezett a legújabb, Bluetooth 5 szabványa. 

Hirdetés

A továbbfejlesztett technológia előnyeit az okostelefonokban, a viselhető eszközökben és az IoT-eszközökben is érezhetjük majd. Persze az ezt kiaknázó készülékek megjelenésére még várni kell, legalább 2-6 hónapot. Épp akkor futnak be a legújabb okostelefonok is. 

A Bluetooth 5 a teljesítményről szól. A hatótávolság a négyszeresére, a sebesség a kétszeresére nőhet, a közvetített üzenetekben az adatmennyiség pedig a nyolcszorosára. 

Amellett, hogy az eszközöknél látványos előrelépés várható a működésben, további jó hír, hogy az interferencia is csökken a többi vezeték nélküli eszközzel. 

Sajnos a Bluetooth 5 azonban nem javít a hangminőségen, a hangtömörítésen, a válaszidőn és az energiahasználaton sem. Ilyen éren csak 2018-ban láthatunk fejlődést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.