Hirdetés

GDDR5-öt is kezel az AMD Kaveri APU-ja



|

Az integrált grafikus lapkák mindeddig DDR3-as memóriát használtak.

Hirdetés

Mindeddig az integrált grafikus lapkák DDR3-as memóriát használtak, attól függetlenül, hogy alaplapi lapkakészletek vagy processzorok részeiként működtek. Ezen a bevett szokáson most nagyot változtathat az AMD az új APU-ival, a Kaveri modellek táborával.

A Radeon HD 7000-es széria - ez egy kicsit még várat magára -, amely a Graphics CoreNexttel érkezik, már a GDDR5-ös VRAM-ot is támogatja majd, legalábbis ezt állítják a legfrissebb hírek. Ilyet találhatunk a felsőkategóriás vezérlőkben is, többek között az NVIDIA zászlóshajójában, a GeForce GTX Titanban.

A Kaveri egészen pontosan 128 bites, GDDR5-ös memóriavezérlőt kap majd. A GDDR5 igényei miatt sajnos a Kaverinek BGA csomagokra lesz szüksége, ami alaplaphoz kötöttséget jelent. Ez a notebookoknál nem okoz problémát. A GDDR lapkák további hátulütője a 2 gigabitben maximált legnagyobb kapacitás, tehát laptopoknál akár 4 gigabájtnál meg is állhat, ami a mai viszonyok mellett már kevésnek bizonyulhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.