Hirdetés

Heti Hardver: prémium gépház és versenyfestésű kontroller a hét újdonságai között



|

Az utolsó kicsengetéssel egy időben a jelek szerint a hardver gyártók is megkezdték jól megérdemelt nyári vakációjukat; június második hete ugyan nem bővelkedett termékbejelentésekben, de azért így sem maradtunk újdonságok nélkül.

Hirdetés

Hirdetés


Két új taggal bővítette SuperNOVA G2 tápegység családját az EVGA

A korábban bemutatott erősebb testvérek mellett egy 650, illetve egy 550 wattos modellt is piacra dob a gyártó.


A most bemutatkozó újdonságok alapvető felépítésük tekintetében jórészt azonosak a már piacon lévő változatokkal, így többek között japán eredetű kondenzátorokat, különösen hatékony szellőzést lehetővé tevő belső elrendezést, SLI és CrossFire támogatást, valamint teljesen moduláris kábel menedzsmentet kapunk a korrekt vételár ellenében. Nem csorbult a szolgáltatások köre sem, hiszen a duó mindkét tagja rendelkezik „80 PLUS Gold” minősítéssel, emellett védelmi megoldások tömkelege gondoskodik arról, hogy az egységek akár rossz minőségű elektromos hálózathoz csatlakoztatva is kiegyensúlyozott, stabil tápellátást biztosítsanak. A magas, jellemzően 92% körüli hatásfok, valamint az extrém csendes ventilátor alkalmazása révén a zajterhelés minimális lehet, ráadásként az EVGA újdonsága 45 Celsius fok alatt teljesen hangtalan működést kínál, köszönhetően a szabadalmaztatott „ECO Intelligent Thermal Control” rendszernek.


A 7 év garanciával együtt a boltok polcaira kerülő tápegységek forgalmazása máris megkezdődött: a 650 wattos változatért hozzávetőleg 100 dollárt kér az EVGA, az 550 wattos kistestvérért pedig 90 dollárnak megfelelő összeget kell a kasszánál hagynunk.


Felfrissítette nappalikba szánt billentyűzetét a Logitech

A „Wireless Touch K400” típusjelű klaviatúra már jó ideje a piacon van, így a gyártó szakemberei időszerűnek látták a modell felfrissítését.


A legnagyobb változás vitán felül a billentyűk típusát illetően figyelhető meg, hiszen a korábbi szigetes elrendezést elhagyta a gyártó, helyette egy összefüggő, lapos gombokkal operáló megoldást integrált az újdonságba. Változott valamelyest az eszköz kiosztása is, hiszen a korábbi, nagyméretű nyílbillentyűk helyét kisebb felületű gombok vették át, amely figyelembe véve a felhasználási területet, indokolt lépésnek tűnik. Nem történt változás ellenben a nagyméretű toucphad területén, mindössze a dekor csíkot színezte át a Logitech. A periféria és a számítógép közötti kommunikációt ezúttal is a már sokszor bizonyító „Unifying” technológiára bízta a gyártó, amely a stabil 2,4 GHz-es adatátvitel mellett kisméretű vevőegysége okán is népszerű megoldássá vált a vásárlók körében. A vevőegység effektív hatótávolsága az elődmodellekhez hasonlóan 10 méter körül van, így ideális választás az elsősorban HTPC-k mellé ajánlott billentyűzethez.


A továbbfejlesztett energiamenedzsmentnek köszönhetően immáron 18 hónapos üzemidővel rendelkező „Wireless Touch K400 Plus” egyes hazai webshopok kínálatában már elérhető, jellemzően 15.000 forint környéki vételáron.


Frissítette Kraken Pro fejhallgatóját a Razer

A hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvendő gyártó egy régen várt funkcióval egészítette ki látványos kiegészítőjét.


Sokak számára talán alapvető lehet, hogy egy prémium árszegmensben szorítóba lépő headset rendelkezik valamilyen, a hangerő szabályzására szolgáló fizikai megoldással, azonban a „Razer Kraken Pro” mindezidáig hiányt szenvedett e tekintetben. Szerencsére a gyártó is felismerte a problémát, így a felfrissített változatot már egy vezetékre integrált kezelőszervvel is felvértezték a mérnökök. Az aprócska vezérlőről ezúttal nem maradt le a mikrofon némítására szolgáló kapcsoló sem, így ezentúl egy-egy szorosabb online csata során akkor sem kell majd magunkban tartanunk játékostársaink teljesítményéről alkotott véleményünket, ha annak hangvétele nem éppen irodalmi magasságokban szárnyal. A fejhallgató egyéb paraméterei változatlanok maradtak, így a zárt kialakítás, a neodymium mágnessel megtámogatott 40 milliméteres driverek, a visszahúzható szárú mikrofon, valamint az egész napos használatra optimalizált felépítés továbbra is a Kraken Pro főbb ismérvei között szerepelnek.


A zöld, fehér, illetve fekete színekben is megvásárolható kiegészítő vételára azonos maradt a sikeres elődmodellével, amely tükrében a ráncfelvarrt „Kraken Pro” hazánkban hozzávetőleg 25 ezer forintot kóstál majd.


Látványos kockával újít a Lian Li

Az alumínium és üveg felhasználásával készülő újdonság formájában, illetve technikai megoldásaiban egyaránt eltér a megszokott ATX házaktól.


A „PC-O8” megalkotása során elsődleges feladatként a látványos komponensek előtérbe helyezését tűzte ki célul a Lian Li, ennek megfelelően a ház burkolatának nagy részét edzett üveglapok alkotják. Érdekes, de rendkívül funkcionális a belső tér elrendezése is, hiszen a tápegység, az adattárak, illetve az ezekhez kapcsolódó kábelek a többi alkatrésztől elszeparálva, egy takaró lemez mögött kaptak helyet, így a megszokottnál lényegesen letisztultabb megjelenést, illetve kedvezőbb légáramlást értek el a gyártó szakemberei. Ami a bővíthetőséget illeti, szintén nem érheti szó a ház elejét: grafikuskártyából maximum 370 milliméter hosszú megoldást választhatunk, háttértárból pedig akár 8 darabot is beépíthetünk az újdonságba.


A hűtés tekintetében sem lehet okunk a panaszra, hiszen a gyárilag meglévő 3 darab 120 milliméteres előlapi, illetve 1 darab, szintén 120 milliméteres hátlapi ventillátorok alternatívájaként akár vízhűtéssel is bővíthetjük a rendszert. Utóbbihoz természetesen megfelelő radiátorokra is szükségünk van, ezekből összesen 3 darabot szerelhetünk a légkavarók helyére: a frontoldali részen egy 360 milliméteres egység elhelyezésére nyílik lehetőség, amely munkáját egy 240 milliméteres, illetve egy 120 milliméteres hőcserélő egészítheti ki.


A 9,5 kilogramm tömegű, 341 x 428 x 404 milliméteres fizikai méretekkel rendelkező „PC-O8” még a Lian Li hagyományaihoz képest is figyelemre méltó árcédulával rendelkezik: az exkluzív kuckóért 395 dollárt kér a gyártó, amely figyelembe véve a hazai kereskedelem sajátos viszonyait, jó eséllyel 150.000 forint feletti végösszeget jelent majd.


Exkluzív Xbox kiegészítőkkel tiszteleg a Microsoft a 24 órás futam mezőnye előtt

A hétvégén megrendezett Le Mans-i 24 órás futam tiszteletére megalkotott eszközök mintázata egy-egy legendás Ford versenyautó festését idézik.


A versenyek versenyének is nevezett megmérettetés idén immáron 83. alkalommal kerül megrendezésre. Az elmúlt évtizedek során számtalan sikeres prototípus, illetve szériagyártású modellen alapuló versenyautó változat mutatkozott be a Sarthe-i aszfaltcsíkon, amelyek közül nem kevés győztes Ford szívvel gördült ki a garázsból. A legnagyobb amerikai siker vitán felül a „Shelby Daytona Coupe” nevéhez köthető: a sokak számára máig etalonként tisztelt „26”-os epikus küzdelmet követően szakította át elsőként a célszalagot az 1965-ös futamon. Hasonló eredményt ért el 1 évvel később a „2”-es rajtszámú Ford „GT40” is: 24 órányi öldöklő sprint után mindössze 8 méterrel végzett a második helyezett - szintén GT40 - előtt, minden idők legszorosabb befutóját produkálva ezzel. A következő év újabb győzelmet hozott a Fordnak, ráadásul az „1”-es rajtszámú Ford „GT40 Mk. IV” Le Mans történetében elsőként törte át az 5000 km-es versenytáv addig elérhetetlennek tűnő álomhatárát.


A látványos Xbox One kiegészítők segítségével profi pilóták ugyan egészen biztosan nem leszünk majd, azonban egy darabka, adrenalinnal átitatott történelem mindenképpen a nappalinkba kerül. A Forza sorozat 10. évfordulójának is mementót állító kontrollerek várható vételárával, valamint a forgalmazás megkezdésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.