Hirdetés

Hewlett-Packard: 9 milliárd dollár veszteség, 3 hónap alatt



|

A valaha volt legrosszabb negyedévét könyvelhette el a gyártó.

Hirdetés

A Hewlett-Packard legutóbbi pénzügyi negyedéve 2012. május 1. és 2012. július 31. között húzódott. Az elmúlt három hónap pedig emlékezetes marad a HP számára, amely negyedéves viszonylatban a valaha volt legnagyobb veszteségét szenvedte el fennállása óta.

 

A gyártó körülbelül 9 milliárd dollárt veszített el (egészen pontosan 8,85 milliárdot) az utóbbi időben, úgy, hogy eközben tulajdonképpen az eladásokkal nem is volt semmi gond. A valódi mínuszt a folyamatban lévő újraszervezések okozzák, illetve az Electronic Data Systems 2008-as felvásárlásának most esedékes egyszeri díja.

 

Tulajdonképpen az utóbbi egymaga kiteszi a negatív érték nagy részét, ugyanis az akkor 14 milliárd dollárra értékelt felvásárlás keretében a HP idén 8 milliárdot fizet ki. A gyártó egyébként nem állt el a tömeges elbocsátási tervétől, amely a pénzügyi újraszervezés egyik tervezett része.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.