Hirdetés

Hivatalos a Wi-Fi vezérlős Raspberry Pi 3



|

Az új vezérlők és erősebb CPU ellenére sem emelkedett az eladási ár.

Hirdetés

A hétvégi pletykálgatás után ma hivatalosan is bemutatkozott a Raspberry Pi 3. Az előzetes hírek megfeleltek a valóságnak, azaz a mini számítógép legújabb változata a felhasználók legnagyobb örömére már integrált Wi-Fi 802.11n és Bluetooth 4.1 vezérlőkkel is rendelkezik, így a buherátorok leszámolhatnak néhány extra vezetékkel és kiegészítővel.

Hirdetés


A Raspberry Pi 3 másik nagy újítását a modernebb lapkakészlet jelenti. A Broadcom BCM2837 System-On-Chip 64 bites processzorában négy Cortex-A53 mag dolgozik, maximum 1,2 gigahertzes órajelen; a CPU olyan 50-60 százalékkal bizonyulhat gyorsabbnak a Pi 2-ben használtnál. A grafikus chip maradt a VideoCore IV, azonban a 3D magjának órajelét 250-ről 300 megahertzre emelték a mérnökök.


Ezen túlmenően az új Raspberry Pi lényegében azonos és kompatibilis az előző modellel, az ajánlott fogyasztói ára pedig maradt 35 dollár.


(Forrás: Raspberry, PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.