Hirdetés

Hivatalos az NVIDIA GeForce GTX 1060!



|

Csak 6 GB-os változat lesz a kártyából, 249 dollár az ajánlott fogyasztói ár.

Hirdetés

Az előzetes pletykáknak megfelelően az NVIDIA ma bemutatta a középkategóriás GeForce GTX 1060 videokártyáját. A korábbi információkkal ellentétben nem lesz 3 GB-os változat a videovezérlőből, kizárólag 6 GB GDDR5 videomemóriával kerül piacra a VGA. A referencia modell ajánlott fogyasztói ára 249 dollár lesz, míg az esztétikusabb hűtővel szerelt Founder's Edition modellért 299 dollárt kell majd a kasszánál hagyni. A bolti forgalmazása hivatalosan 2016. július 19-én kezdődik.


Hirdetés


Az NVIDIA tájékoztatása szerint a videokártya a GeForce GTX 980-nal azonos teljesítményt kínál, azaz jelenleg bőségesen elég a legújabb big budget játékokban az 1080p@60fps renderelési sebességhez, természetesen magas grafikai beállítások mellett. Ez azt jelenti, hogy a 229 dolláros AMD Radeon RX 480-hoz hasonló teljesítményre képes, viszont a riválistól eltérően az NVIDIA új kártyája egyáltalán nem támogatja a többkártyás üzemmódot; nincs SLI.



A GeForce GTX 1060-ban a Pascal architektúrás GP106 grafikus processzor dolgozik, 1280 CUDA maggal és 120 textúrázóegységgel, a referencia modell esetében maximum 1700 MHz a Boost-órajel. Az elméletben 4,4 TFLOPS számítási teljesítményű GPU-hoz 192 bites sínen csatlakozik az effektíve 8 GHz-es GDDR5 videomemória. A grafikus vezérlő TDP-je 120W, külső tápellátásként egy hattűs PCI Express tápcsatlakozót igényel.



(Forrás: AnandTech, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.