Hirdetés

Hivatalosak az asztali PC-s AMD Bristol Ridge központi egységek



|

Nagy meglepetésre egy IGP nélküli Athlon X4 CPU is akadt a cég tarsolyában.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt többé-kevésbé bemutatkozott az AMD Bristol Ridge termékcsalád, ám sokak bánatára csak a laptopokba szánt központi egységekről hullott le a lepel. Hétfő délután végre-valahára az asztali számítógépekbe szánt modellek is hivatalossá váltak, kereskedelmi forgalomba a közeli jövőben kerülnek, hírünk írásáig az ajánlott fogyasztói áraikról nem adott tájékoztatást a vállalat. Első körben csak a számítógépgyártók vehetnek az új chipekből, vélhetően ezért nem kaptunk még vételárral kapcsolatos információkat.


Hirdetés


A Bristol Ridge termékcsalád már az AMD AM4 tokozást használja, azonban a Zen architektúrát a cég mainstream szegmensbe szánt processzorai és APU-i csak jövőre fogják megkapni, Excavator magok kerültek a friss termékekbe. Szerencsére több téren is modernizálva lettek a chipek, a potenciális vásárlók számára legfontosabb újításukat a kétcsatornás DDR4-2400 memóriavezérlő jelenti, de persze az alaplap kialakításától függően opcionálisan elérhető 2× NVMe kommunikációs sáv, továbbá az USB 3.1 Gen1 natív támogatása sem hangzik rosszul. Az alaplapokon található B350 és A320 lapkakészletek ezen felül USB 3.1 Gen2-t is kínálnak.



Az AMD összesen hét darab központi egységet jelentett be: ebből hat termék Radeon grafikus vezérlővel kiegészített APU, míg nagy meglepetésre a hetedik egy IGP-t nélkülöző Athlon X4 modell. Eddig arról volt szó, hogy a Bristol Ridge családban kizárólag APU-k lesznek, amely nem nyerte el a szűk büdzséből gazdálkodó gamerek tetszését, de minden jó, ha a vége jó. A Bristol Ridge központi egységekhez vásárolt AM4-es alaplapok elvileg kompatibilisek lesznek a Zen architektúrás processzorokkal, amely kiemelt fontossággal bír a szóban forgó vásárlói réteg számára.



Végül néhány érdekesség: a Bristol Ridge APU-k GCN 3.0 architektúrás Radeon grafikus vezérlői képesek hardveresen dekódolni a VP9 és HEVC videókat, az AM4 platform az FM2+ tokozású Godavari APU-khoz képest 22 százalékkal nagyobb memóriasávszélességet nyújt, továbbá az A350 chipset maximum fogyasztása 5.8W, azaz 70 százalékkal energiatakarékosabb a közvetlen elődjének tekinthető AMD 970-nél.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.