Hirdetés

Hová tart az MSI?



|

Régóta velünk van, de valahogy soha nem tudott tartósan felülemelkedni konkurensein. Az alaplap piaca tisztul, a videokártyáké zsugorodik, a notebook-kínálat óriási és kegyetlen: mivel próbálkozik most az MSI?

Hirdetés

A számok alapján 2016-ra az MSI messze lemaradt a két óriás, az Asus és a Gigabyte mögött az alaplap-piacon, pedig termékei nem feltétlenül gyengébbek és tudásban, sebességben simán felveszik a versenyt. A notebookok sem szárnyalnak hazánkban úgy, ahogy kéne, de ugyanez elmondható a barebone-okról is - van néhány igen jó modell és ajánlat, de a tömegek inkább az ismertebb, vonzóbb külsejű, itthon jobban promotált gépeket veszik. A videokártyáknál sem rózsás a helyzet, itt még több a gyártó, a verseny óriási és bár van néhány nagyon szuper kártyája az MSI-nek, ezzel sem tűnik ki a tömegből.


Hirdetés


Egyensárkány

Az MSI a sárkányos dizájnnal igyekszik meghódítani a PC játékosok szívét. A Gaming szériába nagyon sok eszköz, komponens és notebook fér vele, és hát ugye ez az a kategória, ahol azért szép hasznot lehet rápakolni az árakra. A notebooknál ez különösen igaz, de a piros-fekete gamer perifériáknál is magasabb árakat találunk, mint egy átlagosabb, a dögös dizájnt nem elsőként kezelő eszköznél. Az MSI kínálatát átböngészve jól látszik, hogy már mindenhol találunk gamereknek szánt ajánlatokat. Az alaplap és videokártya egyértelmű, de már az asztali gépek, barebone-ok, sőt, All in One PC-k, billentyűzetek, egerek, fejhallgatók és egérpadok világába is belekóstolt a cég. Ez már így is óriási termékpaletta, ám ez még mindig nem a vége: ha szeretnénk, USB kulcsunk, táskánk, pólónk, nyakpárnánk is MSI gamer sárkányos lehet. Hol lehet még gamereknek bármit is eladni az MSI sárkánnyal?



Gamerek a célkeresztben

Az MSI tervezőinek célja minden bizonnyal az, hogy a sárkányuk minden komponensen ott legyen, vagyis aki igazán szeretné, teljes MSI gamer PC-t építhet. Ennek ismeretében nem is meglepő, hogy a legújabb gamer periféria a CPU-hűtő lesz az MSI Dragon Design csapatban.



Az ősszel, karácsony környékén megjelenő MSI CPU-hűtőből mindjárt két változat is készül. A Core Frozr L és a Core Frozr XL. A két hűtő leginkább méretben különbözik egymástól (értelemszerűen az XL a nagyobb), de mindkettő torony-kialakítású. Az XL emellett RGB ledvilágítást is kapott, így aki igazán divatozni szeretne, nem is kérdés, melyiket fogja választani. A hűtőventilátor a VGA-hűtésekről ismert TORX ventilátor 120 mm-es méretben, a hűtőblokk réz, a hőcsövek pedig a szokásos 6 mm helyett 8 mm átmérőjűek. A hűtőknél abszolút figyelmet kapott a dizájn, így a G-szériás takaró tetősapka cserélhető is, de azért a hűtési teljesítmény sem merült feledésbe, így a TDP akár 200 wattig is felszökhet, a hűtők még így is bírni fogják a terhelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.