Hirdetés

Így lett olcsó laptop a MacBook Air



|

A valaha szenzációszámba menő MacBook Air mostanra egy "olcsónak" számító igásló lett.

Hirdetés

Steve Jobs még 2008 elején húzta ki egy borítékból a MacBook Airt, amin akkor sokan elámultak. Az elképesztően lapos notebook a piac technológiájának a csúcsát képviselte, és természetesen ezt meg is fizetették minden érdeklődővel, aki végül a lapos laptop mellett döntött. Azóta viszont eltelt hét év, és a MacBook Air egy "olcsó" géppé redukálódott. 

Hirdetés

 

Már nem király

Az Apple legutóbbi rendezvénye is megerősítette azt a tényt, hogy a MacBook Air egy gyengülő belépőszintet képvisel a prémium kategóriához. Régóta várjuk elvégre, hogy a még 2010-ben bemutatkozott Retina kijelző magasabb felbontása ebbe a MacBookba is eljusson - de az Apple most sem építette bele a MacBook Airbe, ami így a mai okostelefonok láttán már-már nevetséges, 1366 x 768-as felbontást produkál. 

 

Már az új MacBook a legvékonyabb

 

A gép ráadásul már nem is az Apple legvékonyabb laptopja, ez a cím ugyanis a számos érdekes technológiai bravúrt felvonultató új MacBooknak jár. Mindezzel pedig a MacBook Air egyfajta kutyaszorítóba került, és olcsó laptoppá vált. Az olcsó szót persze átvitt értelemben kell venni, hiszen az Apple ettől még erősen prémium márka maradt. 

A MacBook Air 2008-ban 1800 dolláros vételárral debütált, most pedig 900 dollártól vihető haza. Ezzel a legolcsóbb Apple laptop jelenleg. Meg kell jegyezni az előző gondolat folytatásaként, hogy ettől függetlenül igen messze van a valóban olcsó notebookoktól, ráadásul a hazai árazási szokások miatt nálunk még magasabb az indulóára: 329 990 forint. 

 

Sajnos az olcsó szót az Apple szótára szerint kell értelmezni

 

Nem néz nagy jövő elé

Mivel az Apple az újításokat és a figyelmet is az új MacBooknak szenteli, ezért elég valószínűtlen, hogy a MacBook Air valaha is érdemi frissítésen esne át. Ennek tükrében nem várható a Retina kijelző sem bele, aki ilyet szeretne, annak ott van helyette a 469 990 forinttól induló MacBook, amire sokkal nagyobb keresletet irányít az almás vállalat. 

A MacBook bármennyire is tekint azonban a jövőbe, meg kell jegyeznünk, hogy nem véletlenül csúfolják túlárazott netbooknak. Jó dolog a hatékonyság, a lapos ház és a passzív hűtés, de a benne lévő Intel Core M processzor nem tud különösebben acélos teljesítményt felmutatni. A MacBook Airben továbbra is az Intel Core i szériás processzorai dolgoznak, amelyek a trendi tulajdonságokat részben feláldozzák az erősebb teljesítményért cserébe. 

 

Vastagabb, de gyorsabb

 

Amíg a MacBook Airnek maradnak effajta előnyei, és a legolcsóbb almás gép lesz, addig pedig nem megy sehová. Figyelmet és frissítéseket nem igazán kap, de egy olyan kaput jelképez, ami a belépőt jelenti a lapos, még elérhető prémium laptopok világába. Apple logóval. 

 

Nektek milyen notebookotok van? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.