Hirdetés

Ilyen HPU dolgozik a HoloLensben



|

A Microsoft megmutatta, hogy milyen processzor segíti a HoloLens AR-headset működését.

Hirdetés

A HoloLens tulajdonképpen egy olyan AR-headset, ami egyben egy viselhető számítógép is. Éppen ezért nem kell semmilyen géphez sem csatlakoztatni. 

Hirdetés

A Microsoft a januári bemutatójakor már elárulta, hogy a processzor és a grafikus processzor mellé egy úgynevezett HPU-t (holografikus feldolgozóegység) is beépítettek, ami elemzi a gesztusokat, hangot, vizuális bemeneti jeleket és egyebeket. 

Most némi információval is szolgált a Microsoft a HPU-ról. 

A Hot Chips konferencián elárulták, hogy a HPU tulajdonképpen egy 28 nm-es processzor, ami 28 Tensilica digitális jelfeldolgozó maggal operál, 8 MB SRAM és 1 GB DDR3-as RAM társaságában. A lapka egybillió számítást tud másodpercenként elvégezni, a fogyasztása pedig 10 watt alatt alakul. 

A HPU mellett található egy Intel Atom Cherry Trail processzor is a készülékben, Intel HD grafikával és 1 GB RAM-mal. A processzor munkáját a HPU tehermentesíti. 

Amennyiben külső szereplők is építenek a platformra, akkor érdekes lesz látni, hogy hasonló megközelítést alkalmaznak-e. Az is kérdés, hogy lecseréli-e a Microsoft az Atom processzort, elvégre az Intel a szériát már leginkább drónokba és IoT-s kütyükbe szánja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.