Hirdetés

Itt a tízmagos Helio X30 lapka



|

Négymagos PowerVR 7XT GPU-t is kapott a 10 nm-es MediaTek chipkészlet.

Hirdetés

A MediaTek bemutatta a Helio X30-as lapkakészletet, ami tízmagos processzort jelent, és várhatóan jövő év eleji megjelenést. 

Hirdetés

A chipkészlet a TSMC 10nm-es FinFET gyártástechnológiájával készül. A tízmagos CPU négy Cortex A-73-as magot dolgoztat 2,8 GHz-en a komolyabb feladatokhoz, négy Cortex A-53-at 2,2 GHz-en és két Cortex-A-35-öt 2 GHz-en a könnyebb feladatokhoz. 

Az SoC akár a 40 megapixeles kameraszenzorokat is képes kezelni, illetve 24 megapixeles videót is tud rögzíteni. 16 megapixelnél adott a 60 fps-sel felvett videó, 8 megapixelnél a 120 fps is támogatott. RAM-ból 8 GB-ot tud kezelni a lapka. 

A GPU egy négymagos PowerVR 7XT, ami a virtuális valósághoz is megfelelő. 

A Helio X30 várhatóan a jövő év második felében kerül szélesebb körben a piacra, leginkább ázsiai zászlóshajókban találkozhatunk majd vele az okostelefon-piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.