Hirdetés

Január 17-én kerülhet piacra az AMD csúcsprocesszora?



|

Állítólag 250-300 dollár lehet a nyolcmagos Zen CPU ajánlott ára.

Hirdetés

A héten több érdekes pletyka is érkezett az AMD Zen processzorokkal kapcsolatban. Elsőként is egy kínai forrásból kiszivárgott prezentáció alapján úgy tűnik, hogy a vállalat az Intel Core termékekhez hasonló elnevezési rendszert kíván alkalmazni, talán SR3 / SR5 / SR7 lehet majd a típusjelzések előtagja. Ez kicsit furcsán hangzik, nem lepődnénk meg, ha az említett kódok csak átmeneti helytartó megnevezések lennének.


Hirdetés


A másik érdekesség, hogy az AM4-es alaplapok gyártásába besegítő MAXSUN-tól kikerült információk alapján az AMD új SR7-es csúcsprocesszora 2017. január 17-én kerülhet piacra. Szó volt egy 2017 márciusára tervezett második termékkiadási hullámról is, azonban nem világos, hogy ez pontosan mit akar jelenteni: ekkor válik széles körben megvásárolható a processzor, ekkor kerül kiskereskedelmi forgalom az OEM-ek kiszolgálása után, vagy esetleg ekkor válhatnak elérhetővé az olcsóbb testvérei.



Az AMD csúcsprocesszora 250-300 dollárba kerülhet, és bizonyos körülmények közt képes lehet versenyre kelni az 1000 dollár feletti Intel i7-6900K-val; ezt pár hónapja demonstrálta is az AMD egy blenderes renderelési demóban. A processzor 8 magot és 16 futtatói szálat kínál, az alapórajele 3,15-3,3 GHz, a turbó órajele pedig 3,5 GHz lehet. Állítólag 4,2 GHz-ig minden további nélkül túlhajtható, de folyékony nitrogénes hűtéssel 5 GHz-ig elküldhető lehet a frekvenciája.


A fenti információk természetesen mind fenntartásokkal kezelendő pletykák.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.