Hirdetés

Jön a legerősebb kétmagos AMD processzor



|

A gyártó eddigi leggyorsabb kétmagos CPU-ja lesz a Phenom II X2 570 Black Edition.

Hirdetés

Noha az AMD gőzerővel dolgozik a Bulldozer architektúrára épülő első nagyteljesítményű lapkáinak piacra dobásán, a Phenom II processzorszériáját is tovább bővíti. A gyártó eddigi legerősebb kétmagos modelljére számíthatunk a következő hónapokban, melynek neve Phenom II X2 570 Black Edition.

 

A processzor órajelét 3,5 GHz-re állítják majd, és mivel Black Edition szériás darabról van szó, a szorzót nem korlátozzák: a tuningolás nem lehet probléma a lelkes felhasználók számára. Hasonlóan az elődmodellhez, ez a lapka is a Callisto magra épül, és 512 KB L2 cache-sel rendelkezik magonként, valamint 6 MB L3 cache memóriával.

 

Az 570 BE kódnevű processzor fogyasztása 80 watt lesz, ára pedig valamivel kevesebb mint 100 euró. A tervek szerint valamikor április és augusztus között dobják a piacra, a négymagos 980 BE-vel együtt, amelyről már beszámoltunk. Mindkét CPU 45nm-es DSL SOI technológiát használ, és ahogyan az AM3 és AM3+ alaplapokkal, úgy az AM2/AM2+ foglalatú alaplapokkal is kompatibilisek lesznek. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.