Hirdetés

Jön ARM processzorokra a teljes Windows 10!



|

Használhatóak maradnak az x86 és univerzális alkalmazások is.

Hirdetés

Óriási bombát dobott a WinHEC konferencián a Microsoft: a vállalat bejelentette a számítógépekre szánt Windows 10 operációs rendszer ARM-es verzióját. Az új rendszer valamikor a jövő év során válik elérhetővé, és első körben csak a Qualcomm Snapdragon 835 csúcs lapkakészlettel szerelt eszközökön lesz futtatható. Függetlenül attól, hogy a lenti videón egy Snapdragon 820-on futtatják.


Hirdetés


A bejelentés legnagyobb érdekessége, hogy a Microsoft szerint egy emulációs rétegnek köszönhetően a Windows 10 ARM-es kiadásán módosítások nélkül futtathatóak lesznek a megszokott x86 és univerzális alkalmazások. Ezt rögtön demonstrálta is a vállalat, a kötelező Office mellett az Adobe Photoshop képszerkesztővel és a World of Tanks Blitz játékkal.



A Microsoft tájékoztatása szerint az újdonság lehetővé teszi a hardveres partnereik számára, hogy a megszokott alkalmazásokkal való kompatibilitás megtartása mellett minden eddiginél könnyebb, vékonyabb, energiahatékonyabb Windows 10-es eszközöket dobjanak piacra. Ennél több érdemi információval egyelőre nem tudunk szolgálni a fejlesztésről, azonban a Microsoft valószínűleg sokat fog még beszélni az elkövetkező hónapokban a Windows 10 legújabb kiadásáról.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.