Hirdetés

Katasztrófát okozhat, ha a hackerek ráállnak a műholdakra



|

A Chatham House szerint a műholdak és az űrinfrastruktúra könnyű célpontok a hackereknek.

Hirdetés

A Chatham House jelentése szerint a műholdak és más űrkommunikációs technológiák óriási veszélyben vannak a hackerektől és a cybertámadásoktól. 

Hirdetés

A kommunikációs megoldások, repterek, pénzügyi és üzleti szolgáltatások, időjárás- és védelmi rendszerek egyaránt hatalmas bajba kerülhetnek, ha ezeket a hackerek megtámadják. A kritikus infrastruktúra nagy része védtelen, és nem tudnak mit tenni: a régi technológiát nem cybervédelemmel tervezték, és így a földi kritikus infrastruktúra is nagy veszélyben van

A veszélyt nem csak katonai akciók és terrorcsoportok jelentik, de pénzügyi bűnesetekre szakosodott szervezetek, sőt, a tudásukat csillogtató hackerek is. 

Több szakértő is felhívta rá a figyelmet, hogy a legnagyobb és sokszor kormányszinten támogatott hackercsoportok még csak nem is haladó technikákkal érnek el sikereket, hanem egyszerűen adathalászattal és azzal, hogy becsapva a felhasználókat, belépési adatokat csalnak ki tőlük. 

Egyes országok állítólag már most kutatják a saját műholdjaikkal kapcsolatos sérülékenységeket, és rengeteg tesztet folytatnak. Kína augusztusban fellőtte az első kvantumműholdat, amely állítólag feltörhetetlen. 

Az infrastruktúra megfelelő védelmét minden eddiginél fontosabb kérdésnek tartják a szakemberek. A GCHQ például egy nemzeti tűzfallal védené Nagy-Britanniát a cybertámadásoktól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.