Hirdetés

Kiszivárgott az ünnepi Pentium G3258



|

A termékcsalád huszadik évfordulójára készül a túlhajtható modell.

Hirdetés

Az Intel márciusi tájékoztatása alapján a legújabb Devil Canyon szériába (frissített Haswell) tartozó Core i× processzorai mellett az év közepén elérhetővé fog válni egy speciális Pentium is, amellyel a termékcsalád bő 20 éves története előtt kíván tisztelegni a vállalat. Eddig csupán annyit lehetett tudni róla, hogy a nagyon hasonló belépőkategóriás társaitól eltérően a gyártó nem fogja mesterségesen lehetetlenné tenni a túlhajtását, továbbá támogatja a QuickSync technológiát.
 

Hirdetés


Most újabb információk érkeztek az egységről, amely az ExtremeTech állítása szerint Pentium G3258 névre fog hallgatni. A termék kétmagosnak ígérkezik, 3 megabájt harmadszintű gyorsítótárral rendelkezhet, a Hyper-Threadinget elvileg nem fogja támogatni, az órajele pedig 3,2 gigahertz lehet. Turbó mód állítólag nincs, csak manuális túlhajtással emelhető az említettnél feljebb a frekvenciája.


A kizárólag Intel Z87 vagy Intel Z97 lapkakészletes alaplapokkal kompatibilis egység puszta spekulációk szerint talán 80 dollár (olyan 18 ezer forint + ÁFA) környékén kerülhet majd piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.