Hirdetés

Letesztelték a Core i7-7700K-t



|

Z270-es alaplap persze még nem volt a teszthez, de már kipróbálták a kiszivárgott processzort.

Hirdetés

A Tom's Hardware csapata hozzájutott egy Intel Core i7-7700K processzorhoz. Bár ez már nem mérnöki minta, egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő verzióról van-e szó. Mindenesetre letesztelték, és lemérték, hogy mit tud

Hirdetés

Mivel Z270-es alaplap egyelőre nincs a piacon, ezért egy Kaby Lake-kompatibilis, frissített Gigabyte GA-Z170X-Ultra Gaming alaplapot használtak. 

A jelentéseknek megfelelően valóban 4,20 GHz volt a processzor alapértelmezett órajele, amely boost funkció mellett 4,50 GHz-re emelkedett. A fogyasztás 95 wattra nőtt, tehát csak kevéssel több, mint a Core i7-6700K 91 wattja. A teljesítménytöbblet nagyjából az órajel emelésével volt arányos. 

A tuningolás során ugyanazt a feszültségi értéket használták, a Core i7-7700K-t 4,8 GHz-ig tudták húzni, míg a Core i7-6700K-t 4,6 GHz-ig. A legfőbb fejlődést valószínűleg az órajelkülönbség jelenti; de biztosra csak akkor derül ki, hogy mit tud az új chip, ha megérkeznek a Z270-es alaplapok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.