Hirdetés

Még idén piacra kerülhet a Radeon RX 490?



|

A hírek szerint 4K felbontású játékra tervezték a GTX 1080 ellenfelét.

Hirdetés

Saját forrásokra hivatkozva a WCCFTech azt írja, hogy az AMD várhatóan még idén decemberben bemutatja és piacra dobja a Radeon RX 490 grafikus kártyáját. Normál kommunikációja során a vállalat eddig még utalást sem tett a felső kategóriás termékre, azonban az elmúlt hónapokban kétszer is kiszivárogtatta: egyszer az egyik prezentációjában került elő a neve, másodjára pedig a weboldalán listázta. Utoljára július közepén hallottunk a kártyáról, mikor felbukkant a Sapphire terméktámogatási oldalán.


Hirdetés


Sajnos várható specifikációkkal továbbra sem igazán tudunk szolgálni, az egyetlen biztosnak mondható információ még a Sapphire-ös szivárgás során érkezett: 8 GB GDDR5 videomemóriát kaphatott a VGA. A WCCFTech szerint a rejtélyes kártyára vagy kettő darab Polaris 10 GPU került, vagy pedig egy darab az új generációs Vega 10 chipből. A memóriasínje 256 bitesnél szélesebb lehet, árban és teljesítményben pedig egyaránt az NVIDIA GeForce GTX 1080 ellenfelének szánhatja az AMD.



A fenti információk természetesen fenntartásokkal kezelendőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.