Hirdetés

Megfizethető NVMe SSD-ket dob piacra az Intel



|

A 600p család tagjai a SATA-s meghajtókéhoz hasonló áron kínálnak kiváló teljesítményt.

Hirdetés

Csütörtökön az Intel meglepő csendben bejelentette az SSD 600p Series szilárdtest-meghajtó termékcsaládját. A megfizethető árazású termékek nagy érdekessége, hogy M.2 formatervűek és NVMe protokollt használnak, PCI Express 3.0 x4 csatolófelületen keresztül kommunikálnak.


Hirdetés


A 3D NAND TLC memóriamodulokat használó SSD-k négyféle változatban lesznek elérhetőek, a vásárlók 128 / 256 / 512 / 1024 gigabájtos modellek közül válogathatnak majd. Szokás szerint ezek közt nem csak a kapacitás, hanem szekvenciális írási és olvasási sebességek, és persze a másodpercenként elvégezhető bemeneti és kimeneti műveletek (IOPS) tekintetében is jelentős különbségek vannak.



Az Intel SSD 600p Series család ár-érték aránya már a kapacitás - sebesség - árazás szentháromság tekintetében is kiemelkedő, azonban akad pár elsőre nem nyilvánvaló érdekesség is a tarsolyukban: AES-256 algoritmusú öntitkosítást kínálnak, terhelés alatt 100, a készenléti állapotban 40, míg alvó állapotban 5 milliwattot fogyasztanak.


A meghajtók az elkövetkező hetekben válnak elérhetővé, az Intel 5 év garanciát vállal a működésükre.


(Forrás: Guru3D, Intel)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.