Hirdetés

Mégis lesz 3 GB-os GeForce GTX 1060?



|

Nem csak memóriából, de CUDA magokból is kevesebb lehet a modellben.

Hirdetés

A GeForce GTX 1060 bejelentése előtt arról szóltak a pletykák, hogy a videokártya 3 és 6 gigabájt GDDR5 memóriával is elérhető lesz. Ehhez képest az NVIDIA csak az utóbbit mutatta be a múlt héten, ám a termék várható teljesítményét, az ajánlott fogyasztói árát, továbbá a rivális AMD Radeon RX kártyafelhozatalt figyelembe véve senki sem firtatta, hogy vajon miért tűnt el a süllyesztőben az olcsóbbik modell. Ésszerűnek tűnt, hogy nem lett volna értelme piacra dobni.


Hirdetés


A tipikusan megbízható forrásokkal rendelkező Benchlife most meglepő beszámolóval állt elő. Az informátorai szerint valójában nem kapott kaszát a 3 gigabájtos GeForce GTX 1060, csak augusztusra csúszott a bejelentése. Ebben eddig semmi túlzottan szokatlan sincs, most jön a pletyka homlokráncolást kiváltó része: a kártya állítólag nem csak a videomemória mennyisége terén tér el a testvérétől, de a CUDA magok és a textúrázóegységek számát is csökkentette az NVIDIA. Előbbit 1280 darabról 1152-re, utóbbit pedig 80-ról 72-re. A memóriasín elvileg maradt 192 bites.



A fenti módosításoknak köszönhetően az olcsóbbik modell egyértelműen gyengébbnek ígérkezik a 6 GB-os verziónál, de a Benchlife értesülései szerint az NVIDIA ettől még ragaszkodni fog a GTX 1060 típusjelzés használatához, azaz nem kívánja mondjuk GTX 1050 (Ti) névre átkeresztelni a modellt. Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket a témában, hiszen nem világos, hogy mire készül az NVIDIA.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.