Hirdetés

Megvédenek a gagyi USB-s töltőktől



|

Egy hitelesítési program keretében külön plecsnit kapnak majd azok a töltőadapterek, amelyek tényleg biztonságosak.

Hirdetés

Sokak szemében egyfajta hős lett a Google egyik szoftvermérnöke, Benson Leung, aki azért tesztelte az USB-C kábeleket, hogy rájöjjön, megfelelnek-e a hivatalos szabványoknak. Sajnos sokról kiderült, hogy nem, ezért tönkretehetik a laptopot, okostelefont töltés közben. 

Hirdetés

A hivatalos szabványok összeállításáért felelős USB Implementers Forum azonban most bejelentette, hogy egy új hitelesítési programot indít az USB-s töltők számára. 

A gyártók így megfelelő termékek esetében egy hivatalos logót rakhatnak a termékeikre. Ha ezt látja valaki egy adapteren, akkor biztos lehet benne, hogy semmi nem robban majd fel, bármilyen készülékhez is csatlakoztatja. A program az USB-C-s töltőkre vonatkozik. 

A hitelesített termékeket okostelefonhoz, táblagéphez vagy laptophoz is lehet majd aggodalom nélkül használni. Ami nem kap plecsnit, az veszélyeztetheti az eszközöket. 

A gyártókat nem kötelezik, hogy részt vegyenek a programban, azonban a logót csak azok használhatják, akik megfeleltek. Sajnos a program kizárólag a töltőkre vonatkozik, a kábelekre nem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.