Hirdetés

Menekülnek a gyártók a tabletpiacról



|

Az egyre nehezebb piaci környezet miatt az Acer és az ASUS is más irányokra koncentrál.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az elmúlt évek szorult helyzetbe hozták a táblagépek piacát. Egy tablet ma nem számít elég hordozhatónak egy nagy okostelefonhoz képest, illetve nem tekinthető elég praktikusnak egy laptophoz mérten. Éppen ezért a felhasználók nem sietnek táblagépet cserélni, vannak, akiknek nincs is ilyesmire szükségük. 

Hirdetés

A fenti okok miatt a kereslet tartósan csökkenő trendet mutat, a gyártók pedig visszavették a kínálatot, de gyakrabban frissítenek. Vannak, amelyek pedig menekülnek a szektorból. 

A Digitimes szerint az ASUS idén kevesebb mint 3 millió tabletet tud majd összesen eladni - ennek eredményeképp más területekre koncentrálja majd az erőforrásait, a tabletek helyett inkább a virtuális és a kiterjesztett valóságra, valamint az okostelefonok fejlesztésére költ. 

Hasonló cipőben jár az Acer is, amely eddig leginkább az olcsó eszközeiről volt híres, és bár ki szintén nem lép a tabletpiacról, a jelenlétét korlátozza. Az MSI az előző két gyártóval szemben azonban teljesen feladta a tabletpiac ötletét. 

Jó hírnek mondható ugyanakkor, hogy a hibrid laptopok iránti kereslet folyamatos és stabil emelkedést mutat, amiben a Windows 10-nek is szerepe van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.