Hirdetés

Műanyag ételhordóba bújtatott 8-bites számítógép



|

A középiskolát végzett Jack Eisenmann olyan saját számítógépet épített, melynek háza egy műanyag ételhordó.

Hirdetés

A kidobált hardverekből összeállított 8-bites rendszer egy ócska billentyűzetből, fekete-fehér televízióból, TTL chipekből és rengeteg vezetékből áll, de ezeket nem összerakva, bontóból vette, hanem minden egyes chipet és drótot apránként rakosgatott össze.

 

Miután összeállt a rendszer, meg kellett tanítania kommunikálni a gépet, így elkészítette saját operációs rendszerét, és még olyan játékokat is írt rá, mint a Pong, Life, vagy a Donkey Kong. Az így létrehozott gépet Duo Adeptnek keresztelte el, ami lehet, hogy nem ér fel egy NES-sel, de legalább totálisan egyedi munka. A rendelkezésre álló 64K memóriából 6K áll rendelkezésre a video RAM-nak, mely 240x208 felbontású képet produkál. Maga a gép egyébként egy Tupperware edényben kapott helyet, ami leginkább a nagymamától kapott sütik tárolására szokott szolgálni, így legkevésbé sem egy számítógép otthonaként tudjuk elképzelni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.