Hirdetés

Műholdalapú internetszolgáltatást akar a SpaceX



|

Az amerikai kormánytól kért engedélyt a SpaceX, több mint 4000 műholdat lőnének fel.

Hirdetés

A SpaceX engedélyt kért az amerikai kormánytól arra, hogy több ezernyi műholdat felhasználva egy internethálózatot hozhasson létre. 

Hirdetés

A dokumentumok alapján a SpaceX több mint 4000 műholdat akar a világűrbe juttatni a nagysebességű internethálózathoz. 

Az ötlet elsőként még 2015-ben merült fel, akkor Elon Musk azt tippelte, hogy a projekt 5 évbe és 10 milliárd dollárba kerül majd. 

Egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a hálózatot mire használná a SpaceX. Lehet, hogy Elon Musk másik cégei aknáznák ki a lehetőségeket, például a Tesla járművek kapcsolódnának rá. Az is elképzelhető, hogy más cégeknek értékesítenék tovább a kapcsolatot. 

Tavaly még olyan dologra is célzott Musk, amely alapján mindez az alapjait jelenthetné egy Marson létrehozandó internetszolgáltatásnak is. 

A SpaceX fokozatosan vág bele a projektbe - a Geekwire szerint 800 műholddal kezdenek, és idővel növelik azok számát. 

Érdekesség, hogy hasonló céljai vannak a OneWebnek és a Boeingnek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.