Hirdetés

Nagy előrelépés az Apple AirPods vezeték nélküli fülhallgatója



|

Sajnos hazánkban meglehetősen borsos áron lehet hozzájutni az Apple új fülhallgatójához.

Hirdetés

Az Apple nem csak bátorságból száműzte a jackcsatlakozót az iPhone 7-ről: több hely kellett a készülék belsejében az új alkatrészeknek; biztos volt benne, hogy a Lightning csatlakozón keresztül is minőségi hangzást ér el; illetve fejleszteni szerette volna a vezeték nélküli audiót. 

Hirdetés

Lehet vitatkozni, hogy jó dolog-e a jackcsatlakozó száműzése, ugyanakkor kétségtelen, hogy a zenét kedvelők számára minőségi csalódás a Bluetooth-on keresztüli zenelejátszás. 

Az Apple ezen akart változtatni, és a vezeték nélküli fülhallgatók világában valóban nagy lépést tett előre. 

Az Apple AirPods a benne lévő W1-es lapkának hála sok ügyes trükköt tartogat. A vezeték nélküli fülhallgató kiálló, száj felé mutató része tartalmazza a mikrofont, amely segít a telefonhívások bonyolításában és a Siri kezelésében. Gombok nincsenek, a gyorsulásmérőknek hála tudja értelmezni az érintési gesztusokat az eszköz. A hangunk rezgéseire is figyel, és így szűri ki a külső zajt. 

A közelségérzékelők pedig azt figyelik, ha valaki a fülébe helyezi az eszközt - az csak ekkor kapcsol be. 

A W1 chip nem csak a hang minőségéről gondoskodik, de a szenzorok munkáját is irányítja, illetve a kapcsolatot. Az iOS-es eszközök mellett Apple Watch-hoz és Machez is lehet használni, párosítani sem kell - a zene pedig mindig onnan szól, amiről hallgatnánk, még ha váltogatjuk is a készülékeket. 

Az üzemidő 5 óra egy töltéssel, de a tok 24 órás üzemidőt garantál összességében. Sajnos hazánkban 59 990 forint az októberben érkező AirPods ára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.