Hirdetés

Nem vall szégyent a laptopos Radeon RX 460



|

Az AMD mérései szerint hasonló teljesítményt nyújt az asztali PC-s testvéréhez.

Hirdetés

A hét elején az NVIDIA bemutatta a laptopokba szánt GeForce GTX 1060 / 1070 / 1080 grafikus vezérlőit, amelyek precedens nélküli módon körülbelül olyan teljesítményt nyújtanak, mint az asztali számítógépekbe szánt testvéreik. Az AMD részéről egyelőre elég nagy a csend a laptopos Polaris grafikus vezérlők kapcsán, ám most kaptunk egy hivatalos összehasonlítást, amely alapján hasonló lesz a helyzet a notebookos és asztali PC-s Radeon RX 460 esetében is.


Hirdetés


Az információk a 15,6 hüvelykes HP OMEN Limited Edition laptop sajtóanyagából származnak, a termék kérdéses konfigurációja - Intel Core i5-6300HQ CPU, 2×4 GB DDR4-2133 RAM, Radeon RX 460 - elméletileg csak Kínában lesz kapható. Az összehasonlítás furcsa, ugyanis a rivális PC-ben egy túlhajtott Intel Core i7-6700K CPU, 4×4 GB DDR4-3000 RAM, és persze egy asztali Radeon RX 460 dolgozott, azaz a processzor és a memória tekintetében sem egy ligában játszott a két konfiguráció.



Ennek ellenére a laptop derekasan tartotta magát, az összes játékban teljesen jó teljesítményt nyújtott. Az AMD sajtóanyagában egy szó sem esett a játékok tesztelése során használt felbontásról, azonban a kapott értékeket elnézve rendkívül erős a gyanúnk, hogy 720p-ben futottak a címek. A DOTA2 ultra, a Fallout 4 / GTA V / Shadow of Mordor trió high, míg a Mirror's Edge Catalyst medium grafikai beállításokon ment. További érdekesség, hogy az összehasonlítás leközlése ellenére az AMD nem leplezte le a laptopokba szánt Radeon RX 460 specifikációit.


(Forrás: VideoCardz, AMD)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.