Lenovo G585

Rákukkantottunk a Lenovo G575 örökösére, a frissebb, erősebb, Lenovo G585-re.

A masszív kinézetű gépház zongoralakk burkolatot kapott, mely érintetlenül csábítóvá teszi a készüléket, ám használat után hamar tele lesz ujjlenyomatokkal. A gép rendszeres takarítása kifejezetten ajánlott. Nyomásra a burkolat itt-ott kisebb hajlással reagál, ezt a mindennapi munka során nem lehet majd észrevenni, csak akkor ha rázós földutakon, vagy sínpályákon igyekszünk a napi feladatok végére érni. Normál használati körülmények között a zsanérok megfelelően tartják a fedelet., mely ezen az árszinten általánosan elterjedt 15,6 hüvelykes kijelzőt tart. Az 1366 × 768 pixel natív felbontású, LED megvilágítású panel meglepő fényerővel (236 nit) rendelkezik, azonban a kontraszt arány és a fekete árnyalatok kimutatják a foguk fehérjét. Az utóbbiak szürkés árnyalatot kapnak, ami videózás közben egyáltalán nem mókás. A csillogó felületű kijelző, a zongoralakk burkolat és az alacsony kontrasztarány miatt a direkt napfényt odakint kerüljük. Más fényviszonyok között nem lesz gondunk a kültéri munkával, ha a kijelző megfelelő szögben áll. Ezt vízszintesen szinte bárhonnan nézhetjük, a kép nem fog átfordulni, de függőlegesen az ideális betekintési szögtől már 10-20 foknyi különbség elég ahhoz, hogy megtapasztaljuk a látványt rontó jelenséget.

 

Lenovo G585 1

 

A Lenovo G585 ugyanazt a hagyományt követi mint az elő modell, a G575. Nevezetesen, a notebook burkolat alatt netbook technológiát dolgoztat. Ez egyrészt alacsony fogyasztással, hosszú akkumulátor üzemidővel, kis zajjal és egy netezésre specializálódott géphez képest, szép nagy kellemes kijelzővel jár, de teljesítmény terén ne tegyük magasra a lécet. Az AMD Brazos 2.0 platformja játék közben fpsekkel nem fogja lefúni a hajunkat. Ez netbook XL kivitelben, ráadásul olyan, mely irodai célra lett kitalálva. A korábbi modellhez hasonlóan a chiclet kialakítású billentyűzet szintén nagyszerűre sikeredett. A numerikus billentyűkkel ellátott klaviatúrán a gépelés kellemes, bár a háttérvilágítást sok esetben hiányoljuk majd, mikor a munkaórák a nap félhomályos szakába lépnek. Ez pedig seperc alatt bekövetkezik, hiszen az irodai feladatokat zökkenésmentesen, folyamatosan látja el a gép. Pihenőidőben a nagy felbontású internetes videókat és a DVD tartalmakat a hasonló könnyedséggel kezeli, de amikor komolyabb képszerkesztésre kerülne sor, akkor megmutatkoznak az AMD Vision E2-1800 korlátjai. Ettől az APU-tól még a leglassabb Intel Celeron processzor is több számítási kapacitással bír, Így ha játszani is szeretnénk ne ezt a modellt válasszuk.

 

Lenovo G585 2

 

Az AMD tolla az APU-t subnotikba és netbookokba szánta, ezért nem meglepő, hogy a TDP csupán 17 W. A két magos 1,7 GHz-en üzemelő processzor tempója egyébként akkor is megmarad, ha akkumulátorról üzemeltetjük a gépet. A GPU ellenben skálázódik. Ilyenkor és készenléti állapotban csak 290 MHz-en lesz hajlandó működni. Az IGP hálózatra dugva éled fel igazán, amikor már 523 MHz-en serénykedhet és ha szükség van rá beveti a Turbot, ami 680 MHz-re fogja pörgeti. Az integrált belépő szintű grafikus megoldásnak, az AMD Radeon HD 7340-nek a hasznát leginkább videozáskor érezhetjük majd, amikor is az AMD UVD3 dekóder leveszi a terhet a processzorról. Ekkor az APU terhelése a FullHD felbontású anyagok megtekintése során időnként 50% környékére ugrik, de hosszútávon nézve, általában 25% alatt mozog.

 

Lenovo G585 3

 

A korábbi modellhez (G575) képest a hűtőmegoldás sokat fejlődött. Készenléti állapotban csak halk duruzsolást lehet észlelni. A zajszint terhelés során sem emelkedik túlzottan, így a készülék aljában található hangszórók hangját semmi sem zavarja. Hőmérséklet szempontjából szintén jól muzsikált a hűtés. Teljes terhelés mellett 33 Celsius fokig emelkedik a gép hőmérséklete, ami ölben szinte nem is észlelhető. Még hozzá kell tennünk, hogy a csuklótámasz a teszt ideje alatt egyszer sem melegedett fel.

 

Lenovo G585 4

 

Aki kedvező árú, irodai használatra való gépre vágyik, vagy aki megunta az apró kijelzőjű kis netbookokat, annak nagyszerű választás lesz a Lenovo G585, mely mindenféle számítógépes kommunikációs területen megállja a helyét, könnyedén játszik le videót, nem melegszik és hosszú üzemidővel rendelkezik.

7,3 Lenovo G585

Előny

kis energiafogyasztás | kiváló akkumulátor üzemidő | csendes működés

Hátrány

Fast-Ethernet | csillogó felületű kijelző

Tájékoztató ár (bruttó): 107 000 Ft-tól

  • 6
  • 8
  • 8
A játékosoknak szól a Gigabyte új alaplapja

A G1.Sniper B6 az LGA1150 foglalatba illeszthető processzorokkal kompatibilis.

Az eddigi leggyorsabb videokártya lett az EVGA GeForce GTX 980

K|NGP|N és TiN újra világrekordot döntöttek, most az EVGA új videokártyájával.

comments powered by Disqus

Kiadó: Project029 Media and Communications Kft. - Impresszum - Hirdetési ajánlatunk - Adatvédelmi elveink - E3

Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media