Hirdetés

Örökzöld hardverek



|

Se szeri, se száma az olyan eszközöknek, amelyek megjelenésük után pillanatok alatt kikopnak a piacról és örökre elfelejtik őket. Van azonban néhány, amit egyszerűen nem lehet kivezetni a piacról.

Hirdetés

A hardverek, eszközök gyors körforgásához már hozzászoktunk, de a jelenlegi tempó még a sokat látott felhasználóknak is szédülést okoz. Az 1, 1,5, de még inkább 2 éves termékciklus mára lecsökkent fél évre, sőt, ha egy gyártó fél évente nem lepi meg a felhasználókat valami igazán új termékkel, már a halálhírét keltik. Különösen igaz ez a mobil eszközök világában, de a komponenseknél is hajmeresztő, ha egy-egy cég 1 évnél tovább ragaszkodik egy termékhez. Most nem mennénk bele a nagy rohanás előnyeibe és nyilvánvaló hátrányaiba, inkább nézzünk, mely hardverek dacolnak a nagy rohanással és tartanak ki a piacon hosszú évek óta.


Hirdetés


Netgear WRT54GL

2005-ben jelent meg ez a router, amely nem kimondottan szép, megjelenésekor nem robbantotta fel a piacot és mai szemmel már nagyon elavult, mégis, mind a mai napig rengeteg háztartásban megtalálható és még veszik is! A Wi-Fi g-s router a gyártó állítása szerint ugyanis a mai napig stabil bevételt termel, de hogy pontosan miért is veszik, azt ők is csak találgatják. A cég termék managere szerint a megbízhatóság az egyik legfontosabb tényező, valamint a jelenleg is futó, aktív támogatás. Ez utóbbira szavaznánk mi is, ugyanis ezen a routeren kiválóan fut a DD-WRT nyitott, alternatív firmware, amely rengeteg hasznos szolgáltatást ad a termékhez.



Core 2 Duo CPU-k

Már sok-sok generációval előrébb járunk, mégis - ha megnézzük, mind a mai napig rengeteg gépben dolgozik Intel Core 2 Duo processzor, sőt, a használtpiacon is hatalmas rá a kereslet. Persze az Intel már nyugdíjazta, eltemette, kitette a falra, de a felhasználók nem így gondolják. A Core 2 Duo duplamagos, viszonylag alacsony fogyasztású CPU-kon vígan elfut a Windows 10, sőt, egy normális videokártyával még a játékok is szépen játszhatók. Mindehhez nagyon alacsony árak tartoznak, így nem is csoda, hogy sokan ragaszkodnak az LGA775-höz, vagy éppen ilyet keresnek új gépjükbe. Aki ennél többet akar teljesítményben, annak sem kell messzire mennie, ugyanis a négymagos Core 2 Quad modellek szintén hihetetlenül olcsók, miközben szép teljesítményre képesek.



Microsoft perifériák

A Microsoft perifériákat, egereket, kontrollereket, billentyűzeteket még azok is dicsérik, akik egyébként előszeretettel pocskondiázzák a cég operációs rendszereit. Tény, hogy viszonylag olcsón kiváló perifériákat kaphatunk Microsoft logóval. Az anyaghasználat prémium, a dizájn tetszetős, a kényelem maximális, mindez pedig nem is olyan drága. A cég kínálatában egészen egyedi termékek is felbukkantak, így például a régi gamer kiegészítők Sidewinder név alatt, valamint az ergonomikus tasztatúrák, amelyeknek megtört felületét több felhasználó is úgy megszokta, hogy ma már nem is mondana le arról semmi pénzért. Nem is kell, mert a boltokban a mai napig lehet kapni ezeket az eszközöket.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.