Hirdetés

Ötödik éve zsugorodik a PC-s piac



|

2012 óta a globális PC-s eladások minden egyes évben csökkennek.

Hirdetés

A tavalyi évben ismét csökkentek a PC-s eladások, épp úgy, mint a korábbi években. A Gartner elemzőcég szerint a globális eladások tulajdonképpen minden egyes évben csökkennek, 2012 óta. 

Hirdetés

Ennek ellenére azért elég sok hardvert leszállítottak a gyártók. 2016-ban 270 millió gépet sikerült eladniuk, bár tény, hogy ez messze van a 2012-es 350 milliós darabszámtól. 

Miközben a PC-s szektor a legjobb időszakokban is stagnált, addig az okostelefonok eladásai rohamtempóban emelkedtek. Sokan az okostelefont használják arra, amire néhány éve még laptopot vagy asztali gépet. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy PC-re már nincs szükségük, de megelégednek azzal is ami már van, és sokkal ritkábban frissítik vagy cserélik, mint régen. 

A PC-s piac azért nem a végéhez közeledik. Az asztali gépek és a laptopok keresett termékek a gamerek világában, üzleti körökben és egyéb célcsoportokban is. 

A Gartner szerint 2016-ban a legtöbb PC-t a Lenovo adta el, 56 milliót sikerült. A Lenovót a HP, a Dell, az ASUS, az Apple és az Acer követték. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.