Piacon a Fujitsu formabontó netbookja

50 másodperc alatt bootol, elrugaszkodik a megszokott netbook formáktól, és tartósabb kivitelűnek ígérik: megérkezett a Fujitsu új mininotesze.

Apró noteszgépekkel már tele van a piac, egy aktuális netbook körkép elkészítése már kifejezetten hosszú és fáradságos feladat lenne, nehéz is a gyártóknak valami különlegessel, egyedivel előrukkolni. A Fujitsu bejelentette első olyan netbookját, amelyet kimondottan olyan iskoláknak terveztek, amelyeknek a jelenleg piacon lévőknél tartósabb megoldásokra van szükségük - itt természetesen nem a hazai oktatási viszonyokra kell gondolni.

Piacon a Fujitsu formabontó netbookja 1

Pontosan nem magyarázták el, hogy miért jelent az M2010 tartósabb megoldást vetélytársainál, azonban a fotókra nézve egyértelmű, hogy nem a szokásos szürke téglalap: a gép vörös és fekete színekben pompázik, mindenképp szemrevaló jelenség.

Piacon a Fujitsu formabontó netbookja 2

A hardverét tekintve azonban tipikus netbook: a lelke egy 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor, amely mellé 1 gigabájt DDR2-800-as memória társul, és összesen 2 gigabájtig bővíthető. A háttértár 160 gigabájt kapacitású merevlemez, amely 5400-as fordulatszámon pörög. A LED-es háttérvilágítású kijelző 10,1 hüvelyk átmérőjű, 1024×576 pixel felbontású.

 

Piacon a Fujitsu formabontó netbookja 3

A vezeték nélküli kommunikációt Wi-Fi és Bluetooth segítségével képes megvalósítani, de került rá egy 10/100 megabites Ethernet vezérlő és 3 darab USB-kapu is. Felszerelték még egy webkamerával is - ez feltételezhetően VGA felbontású -, és gyárilag 3 cellás akkumulátorral szerelik a noteszt.

 

Piacon a Fujitsu formabontó netbookja 4

 

Érdekesség, hogy a Fujitsu szerint az előtelepített Windows XP Home-os gép 50 másodperc alatt bootol be. A gép többek közt az Egyesült Államokban már megvásárolható 449 dolláros (kb. 91 ezer forintos) áron, arról még nincs információnk, hogy a hazai forgalmazás hogyan alakul. Természetesen ahogy hozzáférhető lesz, mi is igyekszünk rátenni a kezünket egy példányra, és alkatrésztől alkatrészre kivesézzük!


Notebookokról, netbookokról Ön is eszmét cserélhet a többi olvasóval, ebben segít a PC World fórum notebook topic!

Tovább erősíti gamer PC-it és noteszeit az Alienware

Az Alienware asztali- és hordozható játékos gépeiben is megjelennek az új hardverelemek.

A Sensel Morph érintőpaddal festhetsz vagy zongorázhatsz is

Minden eddiginél fejlettebb érintőpaddal rukkolhat elő a Sensel Kickstarteres támogatással.

comments powered by Disqus