Hirdetés

Rosszul használjuk az egér görgetőgombját



|

A görgetőgomb "lehetséges" feltalálója egészen más célra szánta az egerek görgetőgombját, mint amire ma használjuk.

Hirdetés

Aki egérrel használja a számítógépét, az szinte biztos, hogy napi rendszerességgel használja a görgetőgombot is. A scrollgomb "lehetséges" feltalálója és az Oculus társalapítója, Jack McCauley szerint azonban helytelenül. 

Hirdetés

McCauley az IGN-nek adott interjújában azt mondta, hogy nem ilyen célra szánta a görgetőgombot. Ő inkább azt szerette volna, ha előre tudunk mozdulni a segítségével, bele az alkalmazásokba. A kurzor segítségével X és Y irányokba tudunk mozogni, a görgetőgombbal pedig bele szeretett volna menni az appokba. 

Minden bizonnyal a Z tengelyre célzott McCauley, aki azért csak "lehetséges" feltaláló, mert bár sok eredmény fűződik a nevéhez, a scrollgomb legelső feltalálóját nem ismerjük. Sok lehetséges feltaláló van a Wikipedia oldala szerint is, azon a listán mindenesetre nem szerepel McCauley. 

Egy bizonyos ötletet persze nem is olyan nehéz más célra használni. A MacBook Pro Touch Barja például erre is alkalmas: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.