Hirdetés

Szilárd tinta olcsó, színes nyomtatásra



|

Nem tintasugaras, és nem is lézer. Környezetbarát festék a Xeroxtól.

Hirdetés

A szilárd tinta a Xerox saját innovációja. A hagyományos tonerek folyékony állagú tintát tartalmazó patronok. A szilárd tintát ezzel szemben úgy kell elképzelni, mint a zsírkrétát: állaga keményebb, használatához pedig nem szükséges tonerkazetta. Alkalmazása környezetbarátabb, és élénkebb színeket eredményez, mint a lézernyomtatók. A közel öt éves fejlesztéssel létrehozott új generációs szilárd tinta környezetvédelmi szempontból lényegesen előnyösebb választás, mint a hagyományos lézer-tonerek: A szilárd tinta használatakor 90%-kal kevesebb hulladék keletkezik és alacsony olvadási pontjának köszönhetően átlagosan 14%-kal kevesebb energiát igényel használata A Xerox legújabb fejlesztésű szilárd tintáját tavaly vezették be a piacra a Phaser 8860 színes nyomtatókhoz.

 

phaser8860.jpg

 


A Xerox fejlett technológiájú, automatizált tintagyárat nyitott az USA-beli Rochesterben, hogy képes legyn kielégíteni a növekvő igényeket és olcsóbban állíthasson elő festékanyagot. A 24 millió dolláros beruházás lehetővé teszi, hogy a vállalat megtízszerezze korábbi szilárdtinta-gyártási kapacitását. A létesítmény közel ezer négyzetméter alapterületű, teljes kapacitás mellett közel 100 alkalmazottnak ad majd munkát.


A beruházás mögött az a két, hazánkban is érezhető piaci tendencia áll, hogy a csökkenő költségeknek köszönhetően a szilárd tinta iránt egyre nő a fogyasztói igény, egyúttal a vállalatok fekete-fehér nyomtatásról egyre inkább színes berendezésekre váltanak. A beruházás következményeképpen árcsökkenést ígér a gyártó, ám arról nem szól a közlemény, hogy ez mikor és milyen mértékben várható, valamint hogy aránylanak a szilárd tintás kellékanyag költségek a lézernyomtatókéhoz.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.