Hirdetés

Szoftverfrissítést kapnak a Micron memóriás GTX 1070-ek



|

Korrigálnak a gyártók, valószínűleg a modulok feszültségét emelik.

Hirdetés

A Guru3D beszámolója alapján a videokártyák gyártói már javában készülnek a Micron memóriamodulokkal szerelt NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikus vezérlőik beépített firmware-ének (video BIOS-ának) frissítésére. A kérdéses kártyákon eredetileg csak Samsung-féle GDDR5 memóriamodulokat használtak a vállalatok, azonban később a Micron is bekapcsolódott az ellátásukba.


Hirdetés


Mostanra kiderült, hogy a Micron chipes kártyák nem feltétlenül működnek tökéletesen. Az érintett termékeken érdemben nem mindig hajtható túl a VRAM, továbbá egyes felhasználók manuális túlhajtás nélkül is grafikai hibák megjelenésére, a kép villódzására panaszkodtak. A GTX 1070-tulajok a GPU-Z segédprogrammal deríthetik ki a legkönnyebben, hogy érinti-e a malőr a videokártyájukat. Ha igen, akkor a termék hivatalos támogatási oldaláról tudják majd letölteni a problémát valószínűleg feszültségemeléssel megoldó új firmware-t.



A frissített firmware-ek elérhetősége:

- EVGA: már elérhető
- Gainward: már elérhető
- Palit: már elérhető
- ASUS: még nem érhető el
- Gigabyte: nem használt Micron memóriát
- Inno3D: még nem érhető el
- KFA2/Galaxy: még nem érhető el
- MSI: még nem érhető el
- PNY: még nem érhető el
- Zotac: még nem érhető el

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.