Hirdetés

Szupermini arcade játékgép lett a Raspberry Pi Zero-ból



|

A 0,96 hüvelykes kijelzőn olyan klasszikusok futnak, mint a Pac-Man és a Donkey Kong.

Hirdetés

Egyre többen találnak örömet abban, hogy korábban elképzelhetetlennek tartott platformokon bírjanak futásra klasszikus játékokat. Az Adafruit techgurui kicsit más nézőpontból közelítették meg a témát, és egy hétvégi projekt keretében összedobtak egy olyan apró arcade gépet, ami bármilyen nadrágzsebben elfér.

Hirdetés

A masina alapja mi más is lehetne, mint egy Raspberry Pi Zero, amihez egy 0,96 hüvelykes OLED kijelzőt csatlakoztattak. A kezelőfelület teljes mértékben a játéktermi hangulatot idézi, bár a 67,2 x 33,6 x 35,8 milliméteres méretei miatt talán nem ezen fogjuk megdönteni gyerekkori rekordjainkat. Lehetőség pedig bőven akadna rá, hiszen olyan retro játékokat próbálhatunk ki a MAME emulátor segítségével, mint a Donkey Kong, a Pac-Man, a Gauntlet, a Tempest és a Xevious.

A srácok hangsúlyozták, a mini arcade gép soha nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, és szokásukkal ellentétben részletes útmutatót sem kínálnak elkészítéséhez. Aki viszont járatosabb a Raspbery Pi projektekben, a weboldalukon található információk alapján, kis kreativitással maga is összehozhat valami hasonlót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.