Hirdetés

Teljesen javíthatatlan a MacBook Pro



|

Az iFixit boncolása alapján bármi gond is adódik az új MacBook Pro laptoppal, a javítása közel lehetetlen.

Hirdetés

Azt már tudtuk, hogy az Apple új MacBook Pro gépeiben igazából nem lehet tárhelyet vagy memóriát bővíteni. Most az iFixit boncolásának hála az is kiderült, hogy tulajdonképpen a laptop javítása is lehetetlen feladat. 

Hirdetés

Az iFixit a Touch Barral felszerelt 13 hüvelykes modellt szedte szét, amely 20 grammal könnyebb a legolcsóbb kiadásnál, a kisebb akkumulátor miatt. 

A MacBook Pro laptopot úgy tervezte az Apple, hogy a felhasználók egyáltalán ne tudják javítani vagy módosítani - ezért 1 pontot kapott a 10-ből. A belsőt áttervezték, hogy elférjen a Touch Bar, amely az eltávolítása közben eltört, és csak nehezen cserélhető ki. Mivel az alaplaphoz futó kábel még alatta is van, ezért a folyamat még nehezebb. 

Kiderült az is, hogy a hangszórórácsok tulajdonképpen csak díszt jelentenek, a belső hangszórók ugyanis jóval lentebb helyezkednek el. A hang tehát nem a rácsokon távozik, valójában a légszellőzőkön át, a ház oldalán. A Touch Bar nélküli verzión ez nem így van. 

Az iFixit kitért rá, hogy egy hibás bekapcsológombot cserélni szintén kellemetlen, mert a Touch ID-szenzor és a forrasztott T1 chip miatt az egész alaplapot cserélni kell hiba esetén. 

A jó hír, hogy az érintőpadot 10 hozzáférhető csavar fogja le, és cserélhető a funkciógombos modell alkatrészével is. Az újabb rossz, hogy az SSD, a RAM modulok és a processzor az alaplaphoz vannak forrasztva, a cseréjük lehetetlen. A 49,2 Wh-s akku pedig ragasztóval van rögzítve, 5 cellában, és szintén nagyon nehéz cserélni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.